Lasten leluja löytyy nykyisin aivan järjetön määrä ja hinnat vaihtelevat erittäin laajasti eri kaupoissa. Mistä lelut kannattaisi ostaa, jotta voi pysyä budjetissa ja löytää lelut mahdollisimman hyvään hintaan? Kerromme tässä muutaman vinkin.

Joskus on kiva mennä ostoksille ihan fyysisiin kauppoihin, joissa näkee tavaran ja voi tutkia sitä hieman tarkemmin ennen ostopäätöstä. Toisinaan taas tiedossa on jo jokin tietty lelu, minkä lapsi haluaa, ja nykyään arvosteluita ja ostokokemuksia löytyy netissä useista paikoista. SuomiArvosteluista löydät esimerkiksi verkkokauppojen arvosteluja kategoriassa Lapset ja Vauvat. Arvostelujen lukeminen helpottaa ostopäätöstä ja saatat säästää suurenkin vaivan, kun pystyt tarkistaa etukäteen, millaisesta verkkokaupasta on kyse ja löytyykö mahdollisesti jopa haluamastasi lelusta arvosteluja.

Vertaile hintoja

Nettishoppailussa on se hyvä puoli, että voit suhteellisen nopeasti ja helposti vertailla eri lelujen hintoja eri kauppojen välillä, ja näin löytää haluamasi lelun parhaalla mahdollisella hinnalla. Esimerkiksi Vertaa.fi -sivustolla voit vertailla tuotteita satojen kauppojen joukosta, ja koska palvelulla on hakutoiminto voit kirjoittaa suoraan hakemasi lelun nimen, ja palvelu löytää hyvällä todennäköisyydellä sille parhaan hinnan useista eri verkkokaupoista. Tämän palvelun lisäksi samankaltaisia palveluita ovat muun muassa Hintaopas ja Hintaseuranta.

Mikäli olet valmis näkemään vielä vähän enemmän vaivaa, ihan googlettamalla jonkin tietyn lelun löytyy suoraan vaihtoehtoja useista eri verkkokaupoista, ja näet kunkin hinnan suoraan. Kaikkia verkkokauppoja ei välttämättä löydy edellä mainituista palveluista, joten sen vuoksi myös googlettaminen kannattaa, sillä hyvällä tuurilla saatat löytää sen jostain muusta verkkokaupasta vieläkin edullisemmin.

Käytä hyödyksi alennusmyynnit

Joka vuosi parhaat tarjoukset kaupoista löytyvät yleensä joulusta sekä juhannuksesta alkavista alennusmyynneistä, sekä Black Fridayn tarjouksista. Joulun ja juhannuksen jälkeisiin alennusmyynteihin osallistuu perinteisesti ihan kaikki kaupat tuotekategoriasta huolimatta, joten voit olla hyvin varma, että lelutkin löytyvät tuolloin parhaimpaan hintaan. Paras tapa on siis ostaa tietenkin lelut silloin, kun niitä edullisesti myydään. Esimerkiksi joululahjoja varten on hyvä tehdä lahjalista etukäteen, ja yrittää etsiä kaiken tarvitsemansa Black Fridayn tarjouksista. 

Jos taas alkuvuodesta tai kesällä on tiedossa lasten syntymäpäiviä tai muita merkkijuhlia, kannattaa lelut ostaa valmiiksi alennusmyynneistä. Toki aina ei voi tietää etukäteen, mitä lapsi tulee toivomaan, mutta monesti näitä lahjatoiveita voi sitten toteuttaa myös sukulaiset ja ystävät. Usein lapsilla on useampia kaverisynttäreitä vuoden aikana, niin näihinkin on hyvä kalastella lahjoja alennusmyyntien aikaan valmiiksi. Vuoden aikana säästää useampia satasia, jos lelut ostaa aina vaikkapa -50% alennuksilla. Kaverisynttäreille voi helposti ostaa erilaisia vaihtoehtoja, esimerkiksi erilaiset pelit ja piirustustarvikkeet ovat suosittuja pitkin vuotta ja sopivat kuin tytöille, että pojille.

Kierrä kirpputorit

Parhaiten voit pysyä budjetissa kiertämällä kirpputoreja. Nykyään sekä fyysisiä-, että nettikirpputoreja löytyy paljon ja kun seuraa niiden tarjontaa voi aika pian huomata, että niissä on monesti tarjolla ihan uuttakin tavaraa. Välillä jopa hintalappujen ja alkuperäisten pakkausten kera, jolloin ne sopivat lahjoiksikin. Kirpputorien hinnat ovat luonnollisesti vielä matalammat kuin kauppojen tarjoamat alennukset, ja jos olet valmis ostamaan käytettyä tavaraa, voit säästää pitkän pennin.

Leluvaihtarit lapsiperheiden kesken

Yksi hyvä tapa on tehdä leluvaihtareita ystävä- tai sukulaisperheiden kanssa. Mieti lastesi kanssa, mistä leluista he ovat valmiita luopumaan, ja sen jälkeen pidätte yhdessä lelutapaamisen, jossa lapset voivat vaihtaa lelujaan. Eivät lapset useinkaan kaipaa kaupasta ostettua, kunhan lelut ovat heille uusia. Yhden roska on toisen aarre, ja tämä pätee myös lasten keskuudessa.

Edellinen artikkeliPerinteiset pelit viihdyttävät kaiken ikäisiä
Seuraava artikkeliHuristele kohti voittoja ja voita autoja kolikkopelien avulla