CSGO skinit ovat taatusti tuttuja niille, jotka ovat itse pelanneet Counter Strike: Global Offensive -peliä. Pelissä on erilaisia aseita ja varusteita sekä poliisi- että terroristijoukkueelle, joiden ulkoasun muuttamista varten on olemassa erilaisia tyyliominaisuuksia eli skinejä. Skinit ovat tuttuja myös Fortnite-pelistä, mutta CSGO:ssa harvinaisten skinien metsästäminen on yleisempää.

CSGO-peli tuo riemua ja jännitystä tylsään arkeen

CSGO on erittäin suosittu taistelupeli varsinkin nuorten ja aikuisten keskuudessa. Pelin väkivaltaisuuden vuoksi sitä ei suositellakaan lapsille. Pelissä on perinteisesti kaksi joukkuetta; terroristit ja poliisit. Kun terroristien täytyy selvitä hengissä pelin loppuun asti ja tappaa kaikki poliisit, niin poliisien täytyy onnistua listimään kaikki terroristit. Kummallakin joukkueella on käytössään erilaisia aseita, sillä osa aseista on käytössä ainoastaan yhdellä joukkueista. Kyseessä on siis erittäin yksinkertainen, mutta samalla jännittävä tietokonepeli.

Mikä ihmeen CSGO skins?

CSGO skinit ovat erilaisia kuvioituja ja värillisiä tyyliominaisuuksia, joiden avulla oman aseen tai varusteen ulkomuotoa pystyy vaihtamaan. Jokainen pelaaja pystyy siis käyttämään esimerkiksi lempivärillään varustettuja aseita, joka tuo peliin uudenlaisen luonteen. Pelaajat ovat pystyneet skineillä tuomaan esille omaa persoonaansa.

CSGO-pelissä on aselaatikoita, joiden avaamiseen käytetään muutama euro. Laatikosta voi löytää erilaisia arvokkaitakin aseita sekä niille suunnattuja skinejä. Koska aselaatikoista saatuja skinejä löytyy lähes kaikilta pelaajilta, ei niiden arvokaan ole kummoisempi. CSGO-pelissä on vuosien varrella julkaistu erilaisia harvinaisia skinejä ja skinejä on myös poistettu valikoimista. Jos siis haluaa käyttöönsä tällaisen harvinaisemman skinin, voi sen löytää esimerkiksi Steam-kaupasta, joka on suosittu pelikauppa.

Mitä harvinaisempi skini ja mitä arvokkaammalle aseelle se on tarkoitettu, sitä kalliimpi se luonnollisesti on. Kalleimmillaan skinit voivat olla jopa yli 100 000 dollaria. Kokeneet pelaajat pystyvät siis myymään harvinaisia skinejään Steam-kaupassa ja joillekin pelaajille kyseessä on jopa tapa ansaita hieman rahaa. On kuitenkin erittäin hankalaa ennustaa, miten skinien arvot kehittyvät vuosien varrella.

Millaisia skinejä pelistä löytyy?

CSGO:ssa on satoja tuhansia erilaisia skinejä. Osa skineistä soveltuu parhaiten esimerkiksi maastoutumiseen, jolloin oma ase ei erotu liian helposti peliympäristöstä. Toisaalta on olemassa myös erittäin räikeän värisiä skinejä, jotka on varustettu hienoin kuvioin. Monesti samankaltaisia skinejä myydään erilaisille aseille, jolloin pelaaja pystyy halutessaan tuunaamaan kaikki aseensa samanlaisiksi.

Voivatko skinit kulua käytössä?

Jos on pelannut CSGO-peliä, on taatusti törmännyt siihen, että skinit kuluvat käytössä. Jos siis haluaa, että skini säilyy mahdollisimman koskemattomana, ei sitä kannata käyttää liikaa. CSGO skins kulutustasot määrittävät siis osittain myös skinin myyntihinnan. Mitä enemmän skiniä on käytetty, sitä suurempi on sen kulutustaso. Jos skinin ostaa käytettynä Steam-kaupasta on erittäin tärkeää tarkistaa, miten kulunut skini on kyseessä. Sama pätee myös silloin, jos skinejä vaihtaa toisen pelaajan kanssa. Yleensä suositellaan, ettei skinejä vaihdettaisi täysin tuntemattomien kesken.

Tuo CSGO-peliin uuden ulottuvuuden

CSGO skinit tuovat muuten perinteiseen CSGO-peliin uudenlaisen ulottuvuuden, jossa pelaajat kilpailevat myös siitä, miten hienot aseet heillä on käytössään. Skinit näkyvät nykyään myös maailmanlaajuisissa CSGO-turnauksissa.

Skinit eivät tietenkään ole se tärkein asia pelaamisessa ja harvoilla on rahaa ostaa erittäin harvinaisia skinejä. Sitä paitsi, jos skinit kuluvat käytössä, ei harvinaisia skinejä edes raaski käyttää pelatessaan, jotta skinin pystyy myymään myöhemmin eteenpäin. Tämän takia suurin osa vapaa-ajan pelaajista käyttää kaikkein yleisimpiä skinejä, joita löytää suoraan aselaatikoista. Tärkeintähän on, että pelaaminen on mukavaa ja moni tykkää pelata CSGO:ta joukkueina yhdessä ystäviensä kanssa.

 

Edellinen artikkeliBaccarat-peliä voi pelata livekasinoillakin
Seuraava artikkeliPerinteiset pelit viihdyttävät kaiken ikäisiä