Jokainen, joka vähänkin seuraa peli- ja tekniikka-alaa tietää, että netissä pelaaminen on näinä päivinä hirmuisen suosittu ja yleinen harrastus monelle nuorelle, sekä aikuiselle. Uusia pelejä julkaistaan viuhalla tahdilla kaikille eri pelialustoille, joita niitäkin on melkoinen määrä valittavaksi. 

Varsinkin monelle uudelle peliharrastuksen pariiin päätyneelle voi niiden hyvien pelien löytäminen olla työn ja tuskan takana, ja siihen voi oikeasti mennä paljon aikaa, sekä myös rahaa ennen kuin se itselle oikea peli, tai peligenre löytyy. 

Erilaisia nettipelien genrejä on myös melkoinen määrä, mistä valita, ja jokaiseen pelityyppiin löytyy paljon suosittuja vaihtoehtoja, jos puhumme nettipeleistä emmekä yksin pelattavista peleistä. Näinä päivinä voi lienee sanoa, että moninpelit netissä ovat suositumpia, kuin yksin pelattavat pelit. Poikkeuksiakin toki löytyy eri genreistä.

Tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota uusille pelaajille joitakin pelisuosituksia, jotka sisältävät vanhoja klassikoita, kuin myös uudempia nettipelejä. Suosittelemamme pelit ovat yleensä tarjolla monelle eri pelialustalle, kuten konsolit tai Windows -pelikoneet. Käykäämme asiaan, ja katsastetaan aluksi yksi nettipelien suurimmista klassikoista.

Tiivistunnelmaista toimintaa rintamalla, ja zombien saartamana

Yksi kaikkien aikojen suosituimmista nettipeleistä on Activisionin Call of Duty -pelisarja. Pelisarjan pelejä on myyty miljoonia kappaleita, ja sarjaan on julkaistu lukuisia versioita sekä uusimmille konsoleille, että myös PC:lle, mutta pelikonsoleilla tämä pelisarja on aina ollut suositumpi, kuin Windows -koneilla.

Call of Duty -peleistä löytyy aina yksinpeli, mutta se nettipeli on aina ollut kaikista parhain osa Call of Duty -pelejä. Nettipelimuotoja löytyy useita erilaisia, ja voit pelata kaikki kaikkia vastaan, tai sitten myös muutaman pelaajan tiimissä toista joukkuetta vastaan. Pelin zombie-muoto on myös erittäin mielenkiintoinen ja haastava. Siinä pelataan pienellä tiimillä kentissä, joihin ilmaantuu koko ajan zombeja, ja tarkoituksena päästä eteenpäin toivottomassa tilanteessa zombien ympäröimänä. Call of Dutyn viimeisin osa julkaistiin viime vuonna, ja se on saatavilla monelle eri pelilalustalle. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen klassikko.

Kortteja ja rentouttavaa mietintää netissä

Seuraava suosittelemamme peli on iänikuinen korttipelien klassikko, eli poker online, joka on myös erittäin suosittu peli netissä. Pokerista on aikojen saatossa kehitetty erilaisia versioita, ja siitä on myös tehty elokuvia. Pokeri on viihdyttävää ja rentouttavaa ajanvietettä silloin, kun kaipaat peliä, joka vaatii myös ajattelukykyä ja todennäköisyyksien laskentaa.

Pokeria pääset pelaamaan netissä usealla eri sivustolla, ja lukuisilla eri pelialustoilla sisältäen tietokoneet, älypuhelimet ja tabletit, koska pokeri-pelit yleensä toimivat nettiselaimen kautta. Se, mikä sivusto pokerin pelaamiseen juuri sinulle on paras, löytyy yleensä lukemalla arvioita tai kokeilemalla, koska peliä voi pelata monella nettisivustolla ilmaiseksi. Pokeri ei ole ilman syytä noussut klassikkopelien listalle ja korkeaan suosioon, ja jos pidät korttipeleistä, niin silloin tuskin menet metsään tätä peliä kokeilemalla.

Heittäydy fantasian maailmaan kiehtovassa roolissa

Nostetaan seuraavaksi valokeilaan Square Enixin supersuosittu pelisarja, eli Final Fantasy, johon on hiljattain julkaistu uusi 14. osa, joka keskittyy pelkästään nettipeliin tarjoten huikean laajan fantasiamaailman sisältäen paljon tehtäviä ja taisteluita. Final Fantasy 14 on tarjolla paljon laajennusosia, jotka jatkavat pelin hienoa juonta, sekä tarinan kerrontaa. Peli on tavallaan World of Warcraftin serkkupeli, joka on rakennettu Final Fantasyn maailmaan, ja jos olet japanilaisten roolipelien ystävä, niin uskomme, että tuskin tulet tähän peliin pettymään. Final Fantasy 14 on julkaistu  Windowsille, MacOS:lle, sekä uusimmille PlayStation -konsoleille.

Simulaatiota sotarintamalla

Artikkelimme viimeinen peli on tällä kertaa Gaijin Entertainmentin luoma sotasimulaattoripeli nimeltään Warthunder. Warthunder on nettipeli, jossa pelataan pelaaja toista pelaajaa vastaan ohjaten erilaisia sotilasajoneuvoja. Tarjolla on kaikenlaisia ajoneuvoja kuten panssarivaunuja, lentokoneita ja muun muassa meritaistelualuksia, jotka on luotu perustuen tosielämässä käytettyihin ajoneuvoihin. 

Peliin on sisällytetty realistiset vauriot ajoneuvoille, sekä myös tiimien välisiä peliotteluita. Warthunderissa on tarjolla kolme erilaista pelimoodia. Arcade-tilassa on tarjolla nopeatempoisia otteluita, kun taas realistisessa pelitilassa on tarjolla edellä mainittu realistinen ajoneuvojen vauriojärjestelmä. Kaikista toden tuntuisin pelitila on kuitenkin simulaatiotila, jossa on tarjolla todellisia ajoneuvojen hallintalaitteita. Uusille pelaajille voi olla parhainta kokeilla aluksi arcade-pelitilaa, joka on luultavasti se kaikista vähiten haastavin pelimoodi.

Warthunder on saatavilla ilmaiseksi usealle eri pelialustalle sisältäen PC:n, pelikonsolit, ja iloisena yllätyksenä myös Linuxin. Jos olet kiinnostunut sotasimulaatioista ja realismista, niin älä ohita tätä peliä kokeilematta sitä, varsinkin, kun tämä hieno peli on tarjolla ilmaiseksi.

Yhteenvetoa

Kuten huomaat, niin erilaisia nettipelien genrejä on lukematon määrä, eikä tässä artikkelissa kuin vasta raapaistu hieman pintaa nettipelien valikoimassa. Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle apua, ja löydät mieleisesi pelin. Hyviä pelihetkiä!

Edellinen artikkeliCasino sivustot tarjoavat viihdyttäviä pelejä aikuisille
Seuraava artikkeliSuosituimmat korttipelit netissä