Kukapa lapsi ei unelmoisi hienosta robottikoirasta? Eläinlelut ovatkin usein lasten suosiossa, sillä ne ovat usein suloisia ja hauskoja. Kun vielä muutama vuosi sitten tavalliset eläinpehmolelut olivat suosiossa, niin nyt puhuvat ja liikkuvat robottieläimet ovat voittaneet lasten sydämet puolelleen. Robottikoira liikkuu ja heiluttaa häntäänsä samoin kuin oikea koira ja lapsi voi näin kokea leikkivänsä oikean eläimen kanssa. Miksi robottikoirat ovat olleet niin suosittuja lasten keskuudessa ja mitä hyötyä niistä on?

Robottikoira sopii allergiselle, mutta eläinrakkaalle lapselle

Lapset ovat valitettavan usein allergisia eläimille, mikä estää lemmikkien ottamisen. Joskus kotona saattaa olla myös joku muu eläimille allerginen henkilö, jonka takia lemmikkiä ei voi olla. Tämä voi olla eläinrakkaalle lapselle katastrofi, vaikka on myös olemassa eläimiä, jotka eivät allergisoi. Lapsen lemmikin kaipuuta voi kuitenkin helpottaa ostamalla hänelle robottikoiran. Vaikka robottikoira ei olekaan aito haukkuva hauva, se tarjoaa kuitenkin lapselle mielikuvan koiran omistamisesta. Robottikoira haukkuu, liikkuu ja vinkuu samoin kuin oikeakin koira ja lapsesta on varmasti mukavaa leikkiä tällaisella lelulla.

Robottikoira harjoitteluksi ennen oikean lemmikin ottamista

Vaikka lapsi tai kukaan perheestä ei olisikaan allerginen koirille, voi olla muuten hyvä idea harjoitella koiran hoitamista robottikoiran avulla, mikäli koiran ottaminen on suunnitelmissa tulevaisuudessa. Lapsi saattaa haluta suloisen koiranpennun, mutta hänen saattaa olla vaikeaa ymmärtää, mitä kaikkea muuta koiran hoitamiseen liittyy. Robottikoira voi siis toimia harjoitteluleluna ennen oikean koiran ottamista, jotta jatkuvat kävelylenkit ja koiran säännöllinen syöttäminen eivät tule lapselle yllätyksenä. Koiran ottamiseen nimittäin liittyy myös negatiivisia puolia, joista eläinrakas lapsi ei välttämättä ole tietoinen.

Robottikoiran kanssa pystyy kommunikoimaan

Robottikoiran kanssa pystyy kommunikoimaan eri tavoin, mikä ei onnistu useimpien muiden lelujen tapauksessa. Nappia painamalla koira ääntelehtii, istuu ja kävelee. Kehittyneemmät robottikoirat osaavat myös vastata ihmisen komennuksiin eli niiden kanssa lapsi pystyy kommunikoimaan suoraan. Tällainen interaktiivinen lelu voi tarjota lapselle paljon enemmän kuin aikuinen ymmärtää. Vaikka kyseessä onkin vain pelkkä lelu, voi robottikoirasta tulla lapselle uusi paras kaveri, jonka kanssa leikkiä. Aikuinen voi jättää lapsen leikkimään robottikoiralla, kun hän itse rentoutuu tai hoitaa muita asioita.

Lelukauppojen valikoimissa on erilaisia robottikoiria

Jos haluaa ostaa robottikoiran, pitää lähteä lelukauppaan, sillä robottikoiria ei löydä aivan kaikkialta. Lelukauppa tarjoaa valikoiman erilaisia robottikoiria, joista valita. Osa robottikoirista on suunniteltu oikean koiran näköisiksi, kun taas toiset robottikoirat näyttävät enemmän robotilta kuin koiralta. Kun valitsee sopivaa robottikoiraa lapselle, pitää tietenkin kysyä lapselta, millaisen robottikoiran hän haluaisi kaikkein mieluiten.

Eri robottikoirilla on myös erilaisia ominaisuuksia ja osan kanssa on helpompi kommunikoida kuin toisten. On tärkeää, että lelulla leikkiminen on lapselle kuitenkin mahdollisimman yksinkertaista.

Minkä ikäiselle lapselle robottikoira sopii?

Yleisesti voisi sanoa, että robottikoira voisi sopia leluksi yli 4-vuotiaille lapsille, sillä he osaavat kommunikoida jo täysin sujuvasti. Jokainen lapsi on kuitenkin erilainen, eikä robottikoira ole täydellinen lelu kaikille. Lapsen pitää vain osata leikkiä lelulla ongelmitta ja ymmärtää, miten robottikoira toimii. Vanhemmalle lapselle voi ostaa myös monimutkaisemman robottikoiran, jonka avulla voi harjoitella lemmikkieläimen hoitamista perusteellisemmin.

Interaktiivinen unelmalelu

Sille on hyvä syy, miksi robottikoirat ovat olleet suosittuja lasten keskuudessa. Ne voivat korvata kokemuksen oikean lemmikin omistamisesta silloin, kun lemmikkiä ei voida ottaa tai kun lapsi vasta valmistautuu lemmikin ottamiseen. Robottikoira on muutenkin hauska interaktiivinen lelu, jonka kanssa pystyy kommunikoimaan sujuvasti. Lapsesta on hauskaa, kun robottikoira vastaa hänen komennuksiinsa ja heiluttaa häntäänsä tyytyväisenä.

Edellinen artikkeliSopivimmat yhdistelmävaunut perheellesi
Seuraava artikkeliMillainen leikkimatto lelukaupasta kannattaa valita?