Keinuminen on monista lapsista hauskaa, minkä huomaa myös leikkipuistojen monista keinuista. Aivan ikioma keinulammas ei siis todellakaan olisi lapselle pettymys, kun ei tarvitsekaan lähteä leikkipuistoon asti. Voi jopa olla, että lampaasta tulee lapsellesi se rakkain lelu ja että hän haluaa keinua sillä useinkin. Mitä muuta hyötyä kuin hupia tällaisesta lelusta voisi olla?

Tasapainon kehittyminen

Sillä keinun selässä pysyminen vaatii tasapainoa, keinulammas voi auttaa lastasi tasapainon ja kehonhallinnassa. Keinun liikuttaminen vaatii myös jonkun verran voimaa ja aikuisen on syytä olla lähistöllä valvomassa ja auttamassa, varsinkin, jos lapsi on vielä nuori ja voit auttaa lasta pääsemään vauhtiin ainakin aluksi. Voit myös tukea lasta hieman keskivartalosta, sillä tämä osa lapsen kehosta voi olla vielä heikko. Keinulammas on onneksi usein rakenteeltaan osittain pehmeä, jolloin onnettomuudet ovat harvinaisia, mutta lampaan selästä putoaminen on silti mahdollista.

Empatian kehittyminen?

Jotkut uskovat, että eläintä tai ihmistä kuvaavat lelut voivat opettaa lapsille empatiaa ja tunnetaitoja. Rakas lelu esittää lammasta, joka on eläin myös oikeassa elämässä ja lapsi ymmärtää, että leluista pidetään hyvää huolta, joten hän oppii huolehtimaan tästä lampaasta. Lapset muodostavat usein tunnesiteitä leluihin, joten ei ole ihme, jos näet, että lapsesi silittää tai jopa halaa keinulammasta. Kun sitten menette puistoon ja näette oikeita lampaita, lapsi yhdistää ne mielessään keinulampaaseen. Empatia on oleellinen tunnetaito, joka opitaan jo varhaisessa lapsuudessa ja alkuvaiheet kehityksestä usein liittyvät leikkeihin ja leluihin.

Keinulammas voi siis tarjota lapsellesi hauskaa ajanvietettä ja lisäksi kehittää hänen tasapainoaan ja kehonhallintaa sekä opettaa lapsellesi tunnetaitoja. Lammas on siis kaikilta puolin hyödyllinen. Kun lapsesi keinuu, voit samalla, kun pidät häntä silmällä, rentoutua esimerkiksi lempikirjasi parissa.

Edellinen artikkeliPuinen laatikko
Seuraava artikkeliKirjainpalikat