Laatikolla, jota yleensä käytetään tavaroiden säilytykseen, voi tehdä mitä tahansa muutakin jännittävää. Yksinkertainen laatikko kannustaa lapsia käyttämään mielikuvitusta, jos vain itse kannustat heitä ja tarjoat ideoita.

Miten käyttää puista laatikkoa hauskalla tavalla?

Riippuen laatikon koosta, siitä voi kehitellä mitä tahansa, jos vain käyttää luovuutta. Laatikon ei tarvitse olla vain säilytystä varten. Esimerkkejä isomman laatikon taiteilusta voisivat olla esimerkiksi avaruusalus, merirosvolaiva, prinsessalinna, ralliauto ja salamaja. Tarvitset vain hieman askartelutarvikkeita, rekvisiittaa ja innokkaan lapsen, joka haluaa luoda omanlaisensa leikin. Kun antaa mielikuvituksen lentää, tavallisesta laatikosta tulee osa lasten haaksirikko- tai salapoliisileikkiä, mikä tuo jännitystä lasten elämään.

Ralliauto

Ralliauton rakentaminen puisesta laatikosta voi olla hieman haastavampaa, mutta jos kotoa löytyy joku, joka on näppärä käsistään, sen rakentaminen ei pitäisi olla kovin hankalaa. Tarvitaan vain pora, ruuveja ja välineitä pyörien kiinnittämiseen. Pyörät pitää kiinnittää mahdollisimman tukevasti ja pitää varmistua myös siitä, että laatikko on tukeva ja kantaa lapsen painon. Ralliauton ulkonäön voi myös suunnitella itse ja kannattaa antaa lapsen valita sopivat värit maalaamiseen. Kun ralliauto on rakennettu turvalliseksi ja tuunattu tyylikkääksi, sillä voi mennä ajelemaan kotipihalle tai ajamaan varovasti alas loivasta mäestä. Vielä hauskempaa leikistä tulee, kun haastaa kaverit mukaan rakentamaan omat ralliautot laatikoista ja kutsuu heidät mukaan kisaamaan. Pitää muistaa vain turvallisuus ja kypärät päähän!

Paperinukketeatteri

Pienempää puista laatikkoa voi käyttää esimerkiksi lelujen teatteriesitykseen, paperinukketeatteria varten tai pienen akvaarion askarteluun. Erityisesti paperinukketeatterileikki on monista lapsista hauska, sillä he pääsevät askartelemaan omanlaisensa nuket ja laatikon taustan, joka luo tapahtumapaikan miljöön.

Puinen laatikko voi siis olla enemmänkin kuin vain pelkkä laatikko, kyse on vain näkökulmasta.

Edellinen artikkeliUniriepu
Seuraava artikkeliKeinulammas