Kirjainpalikat ovat tavallisia puisia palikoita, joihin on kirjailtu aakkoset. Tällaiset palikat saattavat olla lapsellesi hyödyllisempiä kuin luulit, sillä lapset oppivat paljon ympäristöstään. Voisivatko nämä palikat auttaa lastasi oppimaan aakkosia tai lopulta jopa lukemaan? Voisivatko ne myös auttaa motoristen kykyjen, luovuuden ja keskittymiskyvyn kanssa?

Miten palikat auttavat lastasi oppimaan?

Kirjainpalikat voivat auttaa lastasi sekä motorisesti että kielellisesti. Samalla, kun lapsesi rakentaa palikoilla torneja ja linnoja, hän näkee palikoissa olevat aakkoset. Kun vielä itse autat lastasi ääntämään palikoissa olevat aakkoset, oppiminen helpottuu entisestään. Palikoita voi myös käyttää sanojen muodostamiseen, kun aakkosten ääntäminen jo onnistuu.

Pienet lapset oppivat yllättävän nopeasti ja helposti. Kun oppiminen ja leikki tapahtuu samanaikaisesti, lapsi on vielä motivoidumpi oppimaan lisää ja tuntemaan iloa onnistumisista. Kannusta ja tue lastasi aina, kun hän oppii ääntämään uuden aakkosen tai sanomaan uuden sanan.

Jotta lapsi kehittyy motorisesti, voit opettaa häntä rakentamaan palikoista erilaisia rakennelmia. Pikku arkkitehti voi siten oppia rakentamaan muille leluilleen linnan tai talon ja käyttämään luovuutta palikoilla rakentamiseen. Yksinkertaisista palikoista voi rakentua mitä tahansa, varsinkin pienten lasten käsissä.

Kaatuva torni

Jos aakkosten oppiminen alkaa väsyttää, on aina hauska pelata palikoilla tornileikkiä. Laittakaa palikoita vuorotellen päällekkäin ja häviäjä on se, jonka vuorolla torni kaatuu. Tämän leikin aikana lapsi oppii keskittymään, sillä voittamiseksi hänen täytyy olla erityisen varoivainen palikoiden kanssa. Tornin kaatuminen on usein lapsesta myös hyvin jännittävää ja hauskaa.

Kirjainpalikat voivat siis olla paljon enemmänkin, kuin vain palikoita, joissa on aakkoset. Lapsesi voi niiden avulla tuntea oppimisen ja onnistumisen iloa, kun hän onnistuu oppimaan kirjaimia ja sanoja sekä rakentamaan hienoja rakennelmia ja torneja.

Edellinen artikkeliKeinulammas
Seuraava artikkeliMollamaija