Mollamaija on usein kankaasta tehty nukke, jolla on hauska leikkiä ja jolle voi ommella tai ostaa itse vaatteita. Tällaiset nuket olivat suosittuja jo ennen vanhaan, kun nukkeja ommeltiin itse, sillä lelut olivat hyvin kalliita. Nykyään mollamaijan voi ostaa lelukaupasta ja niitä on erinäköisiä ja kokoisia.

Miksi lapsesi haluaisi mollamaijan?

Saatat miettiä, miksi lapsesi haluaisi mollamaijan, kun nykyään on niin paljon muitakin hienoja leluja. Tällainen nukke saattaa kuulostaa jopa tylsältä puhuvan vauvanuken rinnalla. Totuus on kuitenkin se, että tavalliset nuket eivät koskaan menetä suosiotaan ja mollamaijalle voi tehdä itse vaatteita, mikä voi olla lapsista hauskaa. Nuken voi ottaa mukaan reissuun tai piknikille. Lapselle tärkeintä on, että hänellä on lelu, jolla leikkiä ja seikkailla.

Millainen nukke kannattaa hankkia?

Tällaisia nukkeja on erikokoisia ja näköisiä. Ennen kaikkea kannattaa kysyä lapsesi mielipidettä nuken ulkonäöstä. Haluaako hän nuken, jolla on siniset, vihreät tai ruskeat silmät? Millaiset hiukset ja kampaus nukella voisi olla? Helpointa on ottaa lapsi lelukauppaan mukaan valitsemaan, sillä muuten hän saattaa pettyä, jos nukke ei näytäkään siltä, mitä hän ajatteli.

Miten hankkia nukelle vaatteita?

Vaatteiden ompeleminen ei ole aivan helppo nakki, joten jos se kuulostaa liian hankalalta, tässä on pari muuta vinkkiä. Voit esimerkiksi hyödyntää lapsesi vauvanvaatteita, sillä varmasti joukossa on myös mollamaijalle sopivia mekkoja, housuja, paitoja tai hattuja. Lapsesta voi myös olla hauskaa kokeilla erilaisia vaatteita nuken päälle. Jos vauvanvaatteet on jo viety muualle, nukelle voi hankkia vaatetta myös esimerkiksi kirpputoreilta.

Nukke, jonka vaatteita voi vaihtaa ja jonka voi ottaa mukaan seikkailuun, tuo varmasti iloa lapsellesi, joka kaipaa aivan tavallista mollamaijaa.

Edellinen artikkeliKirjainpalikat
Seuraava artikkeliNuken pyöränistuin