Nuken pyöränistuimet on usein suunniteltu erityisesti vauvanukeille, jotka imitoivat ihmisvauvaa. Pyöränistuimen voi kiinnittää lapsen pyörän perään tarakalle tai ohjaustangolle kuten oikeankin pyöränistuimen, mikä luo lapselle vaikutelman kuin pyörän perässä olisikin oikea vauva. Nukelle tarkoitettu pyöränistuin on usein valmistettu muovista ja se on yleensä pienempi kuin oikea pyöränistuin. Nuken päähän voi myös laittaa kypärän ja turvavyön voi kiinnittää, joka viestii lapselle liikenneturvallisuuden merkityksestä. Nuken kanssa siis toimitaan pyöräillessä kuin oikeankin vauvan kanssa. Näin nuken voi helposti ottaa mukaan metsäretkelle, rannalle tai vaikka kauppareissulle, eikä nukkea tarvitse erikseen kantaa laukussa.

Nuken pyöränistuin tuo oman lisänsä nukeilla leikkimiseen, sillä usein nukeilla leikitään sisätiloissa, mutta näin nuken voi myös viedä ulos seikkailulle, jos lapsi näin haluaa. Pyöränistuin pitää nuken tukevasti matkassa, jolloin nukke ei putoa tai huku matkan varrella minnekään. Lapselle voi olla ikävää jättää nukke yksin kotiin pyöräreissun ajaksi, sillä lapset luovat usein leluihinsa ja erityisesti nukkeihin tunneyhteyden. Monille lapsille on siis tärkeää, että nuken voi ottaa mukaan minne tahansa. Nuken lisäksi matkaan voi ottaa myös esimerkiksi pehmolelun, jos se vain on oikeankokoinen istuinta varten.

Nuken pyöränistuimet on erityisesti suunniteltu lasten pienemmille pyörille ja ne kestävät usein erilaisia sääolosuhteita. On kuitenkin huomattava, että nuket tai pehmolelut eivät välttämättä kestä sateista tai kuraista keliä, joten huonolla säällä lelut kannattaa jättää kotiin tai kantaa mukana vedenpitävässä laukussa.

Istuimia on myös erikokoisia ja värisiä, mikä kannattaa huomioida pyöränistuinta hankkiessa. Kannattaa siis kysyä lapsen lempiväriä ja mitata hänen nukkensa tai pehmolelun mitat, jotta ei osta vahingossa vääränlaista pyöränistuinta. Kun löytyy oikeanlainen istuin, ei muuta kuin turvavyö kiinni ja matkaan!

Edellinen artikkeliMollamaija
Seuraava artikkeliPlaystation 5 ottaa askeleen kohti pelaamisen tulevaisuutta