Niin arki kuin lomapäivätkin ovat kiireellisiä lasten kanssa. Riippuen lastesi iästä, sinulla voi mennä suurikin osa päivästä heidän viihdyttämiseensä. Tietenkin se on vanhemmuuden suuria riemuja, mutta on myös tärkeää, että otat aikaa itsellesi.

Lapset voivat olla kuitenkin hyvinkin vaativia. Siitä syystä sinun kannattaa ottaa hyöty kaikista mahdollisista tilanteista. Näihin kuuluu niin lasten leikkiaika kuin myös päiväunet, jos he ovat siinä iässä. Näinä hetkinä onkin hyvä idea joko rentoutua tai tehdä jotain vain sinulle mieluista.

Opi uutta tietoa internetissä

Haluatko oppia jotain uutta, mutta sen tulisi tapahtua nopeasti ja yksinkertaisesti. Oli kyseessä ihan minkä vain asian oppiminen, internet on siihen loistava työkalu. Voit käyttää hyödyksesi videoita kuten myös kirjoitettuja oppaita, oppiaksesi lähes mitä vain mahdollista.

Jos olet esimerkiksi kiinnostunut sijoittamisen aloittamisesta, voit tutustua nettisivuihin kuten osakekoulu.com. Sieltä voit löytää yksinkertaisesti kaikki tarvittavat tiedot, ja vihjeet, joiden avulla pääset alkuun. Jos et välitä lukemisesta, tai tarvitset yksinkertaisesti silmillesi lepoa, sinun ei tarvitse jäädä oppimisesta paitsi. Voit löytää monia podcasteja, jotka perehtyvät aiheeseen kuin aiheeseen. Oli kyseessä sitten sijoittaminen, historian opiskelu tai vaikka uuden kielen oppiminen, voit löytää juuri sinulle sopivimmat vaihtoehdot helposti ja nopeasti.

Valmistaudu seuraaviin haasteisiin etukäteen

Kuten sanoimme, vanhempien arki on todella kiireellistä. Siksi voikin olla hyvä idea valmistautua mahdollisimman paljon etukäteen, aina kun voit. Vaikka kyseessä olisi vain iltaan valmistautuminen, se auttaa sinua jo paljon parin tunnin kuluttua.

Mitä enemmän valmistaudut etukäteen, sitä vähemmän sinulle jää mietittävää jälkikäteen. Jos tiedät esimerkiksi illallisen valmistamisen tulevan viemään paljonkin aikaa, voit tehdä jo pienempiä mahdollisia osia siitä lasten leikkiessä. Tällä tavalla tulet säästämään paljon aikaa sekä omia hermojasi, kun lasten leikki loppuu, ja sinä haluaisit aloittaa illallisen tekemisen.

Rentoudu hetkellisesti ennen kiirettä

Kaikkina hetkinä ei kuitenkaan tarvitse olla niin sanotusti aikaan saava. On hyvin tärkeää, että silloin tällöin muistat rentoutua, varsinkin jos sinulla on pienempiä lapsia. Heidän leikkiessä tai ottaessa nokosia, onkin hyvä hetki rentouttaa niin mielesi kuin myös vartalosi. Tämä tulee auttamaan sinua jatkamaan heidän lopettaessa leikkiminen tai herätessä päiväunilta.

Miten sitten rentoutua, jos et halua itse mennä kunnon nokosille? Yksi vaihtoehto on tietenkin taas kerran erilaiset podcastit ja rentouttavien soittolistojen kuuntelu. Vaikket astuisikaan unten maille, tämä auttaa mieltäsi rentoutumaan, sinun keskittyen vain siihen, mitä kuulet. Jos taas kaipaat jotain katsottavaa, on hyvä idea valita elokuva tai sarja, joka ei ole niin sanotusti liian kiinnostava. Jos valitset hyvin intensiivisen katsottavan, mielesi ei pääse rentoutumaan halutulla tavalla. Valitse siis vaihtoehto, jonka olet nähnyt monesti, tai mikä ei vaadi liikaa katsojaltaan.

Vietä laatuaikaa liittymällä leikkiin mukaan

Jos on mahdollista, on myös hyvä idea liittyä leikkiin mukaan ainakin silloin tällöin. Näin pääset viettämään lastesi kanssa laatuaikaa mukavasti. On tietenkin täysin ymmärrettävää, että varsinkin pienempien lapsien vanhemmat eivät ihan aina näin jaksa tehdä. Siksi onkin hyvä idea leikkiä, aina jos sinulla riittää energiaa. Siten voit jättää rentoutumisen ja muiden asioiden oppimisen niille päiville, kun tunnet todellakin tarvitsevan hetken aikaa itsellesi.

Nykyaikana on myös käytössä onneksi kaikenlaisia erilaisia laitteita ja vempeleitä. Jos lapsellasi on tietty lempiohjelma tai sarja, voit yksinkertaisesti laittaa sen heille näkyville. Täten voit sinänsä olla mukana ajanvietossa, vaikka rentoutuisit keskittymättä itse sarjaan itse ollenkaan.

Edellinen artikkeliMitä huomioida, kun hankinnassa lasten lelut?
Seuraava artikkeliPeliä ja leikkiä – niin lapsille kuin lapsen mielisillekin