Päiväkotien ja kouluaikojen askartelu klassikko. Maitotölkki löytyy jokaisen kotoa ja siitä voi muotoutua vaikka mitä hauskaa! Samalla kun askartelee maitotölkeistä jotain hauskaa tai käytännöllistä, pääsee käyttämään omaa mielikuvitusta ja luovuuttaan. Tämä askartelu on lapsille erityisen hauskaa, mutta vanhemmillekin sopii hyvin luovana toimintana. Tässä lista erilaisista askarteluideoista.

Eläinkippo karkeille

Maitotölkistä voi helposti tehdä söpön tarjoilukipon. Kipon voi täyttää karkeilla, sipseillä tai pähkinöillä. Hauska idea esimerkiksi lasten syntymäpäiville, jolloin voi valmistaa joka vieraalle erinnäköisen karkkikipon. Leikkaa maitopurkki kipon mittiaseksi, ja käytä ylijäänyttä materiaalia esimerkiksi korvien leikkamiseen. Sitten voit maalata eläimen kasvot kupin ulkopuolelle.

Pieni kasviruukku

Helppo ja käytännöllinen käyttö vanhalle maitotölkille on tehdä siitä ruukku. Joko perinteisesti rairuoholle tai myös mille tahansa pienelle kasville. Leikkaa vain maitopurkki oikean kokoiseksi kasvillesi. Maalaa, lisää koristieta kuten höyheniä, tarroja, kimallusta ja kiviä. Sitten lisäät multaa purkin pohjalle ja joko laitat uudet siemenet, tai voit myös istuttaa jo valmiin kasvin söpöön ruukkuun.

Kynäteline

Vanha maitotölkki toimii myös täydellisenä kynä tai pensselli telineenä. Leikka maitotölkki haluamasi kokoiseksi. Malaa yhden väriseki, jonka jälkeen voit leikata eri kuvioita värillisestä paperista. Voit leikata esimerkiksi kukkia, tähtiä, lehtiä tai vaikka sydämmiä. Vain oma mielikuvitus on rajana! Voit myös jättää maitotölkin yläreunat kaareviksi joka tuo pehmeyttä kynätelineeseen.

Maitotölkki talot

Maitotölkeistä oon helppo tehdä pikku taloja joko leluille tai ihan vain koristeeksi. Jos on paljon maitotölkkeja, voi vaikka tehdä pienen kylän erivärisiä ja kokoisia pikkutaloja. Kun leikkaat maitotölkin lyhyemmäksi voit käyttää ylijääneita osia katon tekemiseen. Värillistä paperia tai kartonkia voi myös hyvin käyttää. Hauska idea on myös Muumitalon rakentaminen, johon tarvitset sinistä, punaista ja valkoista maaliväriä.

Edellinen artikkeliLasten kaivinkone
Seuraava artikkeliMastermind peli