Mastermind peli on päivitys klassisesta 70-luvulla valmistetusta loogiikkapelien klassikosta Mastermindista. Uudessa versiossa pelaajia voi olla vain kahden pelaajan sijasta jopa viisi pelaajaa. Tämä peli on hauska tapa treenata omia koodinmurtamis taitojaan. Mastermind on seka hauska että opettavainen peli.

Miten Mastermind peliä pelataan?

Mastermind pelissä yksi pelaaja keksii salaisen väriyhdistelmän, jonka jälkeen muut pelaajat yrittävät saada selville mikä kyseinen väriyhdistelmä on – mitkä värit ovat kyseessä ja missä järjestyksessä. Jokaisella rivillä saa selville jos jokin väri arvattiin oikein ja oikealle paikalle. Näillä vihjeilla pelaajien täytyy arvata oikea väriyhdistelmä. Pelaaja joka arvaa parhaiten, ja jolla on pelikierroksen jälkeen eniten pisteitä on pelin voittaja!

Kenelle peli sopii?

Peli sopii hyvin koko perheelle sekä kavereiden kanssa pelaamiseen. Pelin suositus ikäraja on 8-vuotiaista ylöspäin, ja sopii myös perheen vanhimmille. Mastermind peli sopii heille jotka tykkääväät strategia peleistä. Koska Mastermind on koodinmurtamis peli pelaajat joutuvat ajattelemaan vihejitä arvatessaa. Mastermind on myös monen aikuisen suosikki, sillä peli muistuttaa omasta lapsuudesta.

Muita Mastermind pelin hyötyjä.

Mastermind peli tulee myös kompaktissa paketissa, eikä sen takia vie paljon tilaa. Peliä ei tarvitse säilyttää missään boksissa, sillä kaikki pikku palat mitkä tulevat pelin voi helposti säilyttää pelin sivulokeroissa. Sivulokeroihin mahtuu hyvin myös sääntökirja joka pelin mukana tulee. Tämä peli ei myöskään vie liian kauan aikaa. Eli jos kouluiltana ei illallisen jälkeen ehdi peltata monta tuntia kestävää peliä, mutta ei myöskään haluaisi lapsia television tai konsolin ääreen ennen nukkumaan menoa, Mastermind peli on täydellinen ratkaisu. Peli voi viedä vain kymmenen minuuttia, riippuen siitä kuinka nopeita pelaajat ovat arvaaman oikean väriyhdistelmän.

Edellinen artikkeliMaitotölkki
Seuraava artikkeliPomppueläin