Pitääkö lapsesi nukkeleikeistä ja ottaako hän nukkensa mukaan kaikkialle? Nuken syöttötuoli voi tuoda lisän lapsen leikkeihin ja helpottaa myös muissa haasteissa. Se on kuten tavallinenkin syöttötuoli, mutta suunniteltu nukeille ja muille pienemmille leluille.

Uudet leikit

Kun lapsen nukke tai pehmolelu istuu syöttötuolissa, on hauska leikkiä esimerkiksi teekutsuja. Huomioi vain, että lapsi käyttää astioita, jotka eivät hajoa helposti. Teekutsuja varten voi käyttää oikeaakin teetä, kunhan se on jäähtynyt. Teekutsuille voi myös ottaa mukaan muut nallet ja mollamaijat.

Toinen hauska idea voisi olla ravintolaleikki, jolloin lapsi voi leikkiä olevansa huippukokki, joka laittaa ruokaa nukelle. Varsinkin, jos lapsi on jo valmiiksi innoissaan ruuanlaitosta ja ruuasta, hänestä voi olla upeaa leikkiä ravintolaa.

Ruokailu

Ruokaileminen voi osasta lapsista tuntua tylsältä, eikä leikkiä malteta lopettaa syömisen ajaksi. Jos lasta yrittää pakottaa lopettamaan leikkiminen, kun se venyy liian pitkäksi, se saattaa johtaa kiukutteluun ja tehdä ruokailusta entistä hankalampaa. Jos lapsesi leikit ovat nukkeihin liittyviä, nuken syöttötuolin voi asettaa ruokailupöydän luo, jolloin lapsi voi jatkaa nukkeleikkiään ruokailun aikana. Toki on pidettävä huoli siitä, että myös lapsi malttaa pysähtyä syömään. Syöttötuoli voi tehdä ruokailusta lapselle paljon mukavamman ja hauskemman kokemuksen, eikä vanhempien tarvitse enää lyödä päätänsä seinään ratkaisujen puutteessa.

Voit myös kannustaa lasta laittamaan itse ruokaa sekä itselleen että nukelle, mikä luo lapselle parempaa mielikuvaa ruuanlaitosta ja syömisestä. Ehkä lapsi ei edes tiedä, miten hauskaa ruuanlaitto voi olla, eikä ruokailun ei tarvitse aina olla tylsää.

Jos lapsesi haluaa siis leikkiä teekutsuja ja ravintolaleikkiä, nuken syöttötuoli tuo hauskan lisän näihin leikkeihin ja se voi myös kannustaa lasta ruokailuhetkissä tai ruuanlaitossa.

Edellinen artikkeliPomppueläin
Seuraava artikkeliKirjateline