Laskettelun puutteessa rullaluistelua ja muuta mukavaa
Himokkaalla laskettelijalla saattaa kesällä olla jännät paikat, kun lumet sulaa ja laskettelu ei enää ole vaihtoehto. Vaihtoehtoisia aktiviteetteja kuitenkin löytyy ja sekä suksilla että laudalla lasketteluun löytyy omia kesäisiä versioitaan.
Jos olet tottunut laskemaan suksilla ja haluat hakea sitä samaa fiilistä, on rullaluistelu mainio vaihtoehto. Toki rullaluistelu sisältää enemmän hiihtämistä ja hieman vähemmän vauhdikkaita alamäkiä, mutta hyvää ja mukavaa urheilua se on. Lisäksi rullaluisteluun tarvitsee vain oikeanlaiset välineet ja voit lähteä rullaluistelemaan missä tahansa, kunhan tiet ovat kunnossa.
Lautailuun tottuneelle hyvä vaihtoehto taas on skeittauksen tai longboardingin opettelu. Laji ei ole mistään helpoimmasta päästä, mutta onnistuneet hetket ovat hyvin palkitsevia ja laudalla potkuttelu tuntuu erittäin siistiltä. Jos skeittauksen ja longboardingin väliltä pitää valita, on erot melko selkeät. Longboarding sopii paremmin matkantekoon ja kruisailuun, sillä sen koko ja renkaat ovat siihen suunniteltuja. Longboardingilla kruisailu on lisäksi vakaampaa kuin skeittilaudalla, joten sen opettelu on helpompaa. Skeittilauta taas on hyvä vaihtoehto niille, jotka kaipaavat hieman haastetta tai haluavat opetella tekemään temppuja. Temppujen opettelu ei toki tapahdu käden käänteessä, mutta itselleen voi asettaa pidemmänkin ajan tavoitteita.
Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä on vesihiihto ja -lautailu. Olet sitten tottunut kulkemaan laudalla taikka suksilla, voit kokeilla tätä laskettelun kesäistä versiota sekä suksilla että laudalla. Vesihiihto ja -lautailu ovat molemmat erityisen rankkoja ja todella hyvää treeniä koko kropalle – vedessä pulikoinnin jälkeen voi olla varma, että lihaksiin särkee ja nälkä on kova. Harrastus toki vaatii hieman enemmän valmisteluita ja välineitä, kuin monet muut aktiviteetit, mutta aina ei tarvitse olla omia tarvikkeita. Joistain kaupungeista löytyy palveluita, jotka tarjoavat wakeboardingia ja vesihiihtoa.

Muista lepo!

Tässä vaiheessa voisin mainita myös levon, sillä monet ihmiset unohtavat tämän helposti. Joskus on myös otettava rennosti ja rehellisesti sanottuna vain oltava ja levättävä. Sadepäivät ovat hyvää aikaa levätä ja harrastaa muita aktiviteetteja. Monissa suoratoistopalveluissa, kuten Netflixissä ja HBO:ssa, on laaja valikoima laadukkaita ohjelmia ja elokuvia. Ja pelit ovat aina hauska vaihtoehto. Verkossa voit pelata klassisia pelejä, kuten shakkia, Spider, pokeria tai backgammonia, joissa voit käyttää ja kehittää taitojasi pöydässä. App Store ja Play Store ovat myös täynnä muita hauskoja mobiilipelejä. Jos sinulla on hyvät kädet, voit ommella tai neuloa uusia villasukkia tulevaa hiihtokautta varten. Hiihtäminen ei ole yhtä nopeaa kuin hiihtäminen, mutta ainakin saat levätä.

ekemistä hurjapäille
Laskettelijat ovat väistämättä hurjapäitä ja siispä moni hakee laskettelun kaltaisia jännityksen hetkiä myös kesällä rinteiden ulkopuolelta. Vauhdin huumaa voi lähteä hakemaan esimerkiksi karting-radalta. Karting-ratoja löytyy Suomesta monesta kaupungista ja vähintäänkin lähikaupungeista varmasti löytyy moinen! Kartingia voi harrastaa ihan tosissaan ja käydä esimerkiksi valmennuksissa, mutta se sopii hyvin myös hauskanpitoon porukalla!
Toinen hurjapäille sopiva tekeminen ovat seikkailupuistot! Seikkailupuistot ovat korkealle puihin rakennettuja ratoja, joissa olet kiinnitettynä valjaisiin ja vaijeriin. Seikkailupuistoissa pääsee nauttimaan Suomen kesäisestä luonnosta ja kokeilemaan omia rajojaan. Vaikka olisit hieman korkeanpaikankammoinen, löytyy seikkailupuistoista ratoja eri korkeuksista ja vaativuustasoista. Lisäksi ennen radoissa kiipeilyä annetaan selkeät ohjeet siitä, miten toimia ja turvavaljaiden ja vaijereiden ansiosta puista ei käytännössä voi tippua. Seikkailupuistoihin voivat lähteä myös pienemmätkin perheenjäsenet mukaan, sillä niistä löytyy useimmiten myös lapsille suunnattuja ratoja, jotka ovat matalammalla lähempänä maan tasoa. Vesiaktiviteetit
Vesihiihdon ja -lautailun lisäksi on monia muitakin elämyksellisiä vesiaktiviteetteja. Esimerkiksi vesiskootteri on kuin kesäinen versio moottorikelkasta ja on ihan älyttömän mukavaa puuhaa! Kaikilta ei varmasti omaa vesiskootteria löydy, mutta sellaisen vuokraaminen on yleensä helppoa – asui sitten missä tahansa päin Suomea. Vesiskootterilla ajaminen on suhteellisen helppoa, mutta tiukkojen käännösten kanssa tulee olla varovainen. Tällä menopelillä ajaminen antaa upean vapaudentunteen ja mikä onkaan parempaa, kuin kuuma kesäpäivä ja vesiaktiviteetit yhdistettynä!
SUP-lautailu on toinen, hieman rauhallisempi, kesäinen vesiaktiviteetti. Harrastus nousi suureen suosioon muutama vuosi sitten ja nykyään kesäisin vesistöissä vilisee vähän väliä innokkaita suppailijoita. Harrastus on siitä mukava, että se sopii myös aloittelijoille, eikä sen kummempia taitoja tarvita. Yleistä uskomusta vastaan, SUP-laudalta on itse asiassa hyvin vaikea tipahtaa. Suurikokoinen SUP-lauta on sen verran jämäkkä, että se on hankalaa edes saada kaatumaan. Yhdellä laudalla pystyy myös periaatteessa olemaan kaverin kanssa! SUP-lautailu on lisäksi siitä mukavaa, että pystyy näkemään ympäristönsä hieman eri vinkkelistä ja tutkimaan paikkoja, jonne ei välttämättä edes jalan pääsisi!

Edellinen artikkeliKoko perheen käyttöön sopivalla puhelimella tallennetaan unohtumattomat hetket
Seuraava artikkeliMiten käsitellä kemikaaleja?