Pehmolelut tuovat lapsille usein turvaa, kun he eivät saa unta tai kun he ovat huolissaan. Useimmilla ihmisillä on ollut lapsuudessaan pehmolelu, johon he ovat kiintyneet ja jota he kantoivat mukanaan kaikkialle matkoille ja kaverin luo yökylään. Vaikka siis aikuiselle pehmo pupu saattaa vaikuttaa turhalta, lapselle tästä lelusta voi tulla hyvinkin tärkeä.

Miksi pehmolelut ovat tärkeitä lapsille?

Oli se sitten pehmoleijona, pehmonalle vai pehmopupu; erityinen pehmolelu on lapselle yleensä tärkeä. Monet lapset muodostavat tunneyhteyden pehmoleluihin ja halaavat rakasta leluaan, kun he ovat peloissaan tai riemuissaan. Tästä aiheesta on tehty myös paljon elokuvia, kuten esimerkiksi Toy Story -elokuvat, jotka korostavat lelujen merkitystä lapsille. Pehmolelu voi auttaa lasta nukahtamaan tai haastamaan itseään. Usein isompien lasten urheilujoukkueilla on myöskin maskotti, joka siirtyy omistajalta omistajalle ja tämä maskotti motivoi koko joukkuetta. Sama toimii myös, kun lapsi saa ottaa pehmopupunsa mukaan jännittävälle reissulle, hammaslääkärikäynnille tai kampaajalle. Erityisesti, kun lapsi joutuu kokemaan jotain uutta ja hieman pelottavaa, pehmolelu voi auttaa tuomaan turvaa lapselle.

Millaisen pehmolelun lapsesi haluaa?

Pehmoleluja on kaikenlaisten eläinten ja olentojen muodossa, joten valinnanvaraa löytyy. Kaikkein helpointa on hankkia lapselle yksinkertainen pehmopupu tai –nalle, joka ei petä omistajaansa ja kestää kaikki jännittävät seikkailut lapsesi kanssa. Toisaalta, jos lapsellasi on joku tietty lempieläin, kuten koira tai lempitelevisiosarja, kannattaa hankkia pehmolelu, joka kuvaa tätä tiettyä eläintä tai hahmoa hänen lempisarjastaan.

Pehmolelun koko on myöskin tärkeä ja kannattaa hankkia hieman pienempi pehmolelu, jonka lapsi voi kantaa mukanaan. Pienemmän pehmopupun voi lapsen halutessa ottaa mukaan kaikkialle.

Pehmolelut tuovat lapsille turvaa ja tukea, kun heidän tarvitsee ylittää itsensä, mistä syystä jokaiselle lapselle on syytä hankkia sellainen.

Edellinen artikkeliLasten pöytäryhmä
Seuraava artikkeliVäripeli