Lasten hiekkaleikkeihin tarkoitettu kaivuri voi tehdä leikeistä hauskempaa ja helpompaa kuin aikaisemmin. Kaivurin ansiosta lasten ei tarvitse käyttää lapiota tai liata käsiään heidän yrittäessään kaivaa hiekkaa kasoiksi, saatika sitten pyytää aikuista avuksi. Lapset rakastavat hiekkalinnojen ja veistosten luomista varsinkin kesäisin, kun ollaan tultu koko perheen kanssa rannalle. Miten hyödyntää hiekkalaatikko kaivuria hiekkaleikkeihin rannalla?

Hiekkalinnat

Mikä olisikaan parempaa kuin hiekkalinnan rakentaminen lämpimällä kesäsäällä. Hiekkalinnojen rakentaminen on hauskaa ja luovaa, mutta myös vaivalloista, sillä hiekkaa pitää kasata ennen linnan rakentamista tai tunnelien kaivamista. Kaivurin avulla tämä vaihe kuitenkin helpottuu huomattavasti, jolloin voi rakentaa isomman linnan ja aikaa jää enemmän linnan koristeluun ja leikkiin. Kaivurin avulla linnan ympärille voi myös kaivaa kanaaleita, joihin voi kaataa vettä, mikäli linna on kauempana vesirajasta. Kanaaleissa voi uittaa pieniä kaarnaveneitä. Hiekkalinnan koristeluun voi käyttää erilaisia keppejä, lehtiä, kiviä, kukkia ja simpukoita. Keppien ja lehtien avulla pystyy esimerkiksi taiteilemaan lippuja koristamaan linnan torneja.

Hiekkaveistokset

Hiekkalaatikko kaivurilla voi kasata hiekkaa myös veistoksia varten. Kesäisin järjestetään myös hiekkaveistoskilpailuja, mutta hiekalla voi taiteilla myös muuten vaan. Kun sopiva määrä hiekkaa on kasattu, sitä kannattaa kastella hieman, jotta hiekan muovailu on helpompaa. Hiekasta voi helposti muovailla esimerkiksi kilpikonnan, lohikäärmeen tai mustekalan koristamaan aurinkoista rantaa. Yksityiskohtia voi piirtää esimerkiksi kepin avulla ja veistoksen silminä voi käyttää kiviä tai simpukoita.

Mikäli hiekkaleikit rannalla ovat lastesi lempipuuhaa, kaivuri toisi niihin varmasti oman lisänsä ja sen avulla hiekkalinnoista ja veistoksista luonnistuu hienompia kuin koskaan. Lasten ei tarvitse nähdä niin paljoa vaivaa hiekan kaivamiseen ja kasaamiseen, vaan sen sijasta he voivat käyttää aikaa hiekkateosten muotoiluun ja koristeluun.

Edellinen artikkeliUnipussi
Seuraava artikkeliLaivanupotuspeli