Pehmeä ja turvallinen unipussi auttaa vauvaa nukahtamaan. Se on kankaasta valmistettu umpinainen pussi, jossa vauva nukkuu ja se on itseasiassa syrjäyttämässä peittoa vauvojen lämmittäjänä. Pussi helpottaa pitämään vauvan kehonlämpötilan sopivana ja saa hänet tuntemaan olonsa levolliseksi. Tällaisia nukkumiseen tarkoitettuja pusseja löytyy monen kokoisia ja värisiä kaikenlaisille nukkujille.

Miksi vauvasi tarvitsee unipussin?

Unipussi pitää vauvan yön aikana lämpimänä ja se saa myös vauvan rauhoittumaan helpommin. Nukkumiseen tarkoitettu pussi sopii myös vauvoille, jotka pyörivät ja liikkuvat paljon unissaan, sillä se pysyy tiukasti vauvan päällä, eikä vauvalle tule yön aikana kylmä. Pussi ei siis myöskään peitä vauvan kasvoja yön aikana, jolloin ei synny tukehtumisvaaraa, mikä voisi olla mahdollinen peiton kanssa. Pussia käytettäessä ei myöskään tarvitse erikseen käyttää lakanaa, mikä helpottaa petaamista.

Millainen pussi kannattaa valita?

Unipussin materiaaliin pitää kiinnittää huomiota, sillä tekokuituiset materiaalit saattavat hiostaa vauvaa tai tuntua muuten epämukavilta. Paras vaihtoehto on todennäköisesti hengittävä puuvillainen pussi, joka on turvallinen valinta kaikille vauvoille. Pusseja löytyy myös eri mallisia ja osa pusseista on hihallisia ja osa hihattomia. Jotta vauvan käsivarret eivät palele, on syytä hankkia hänelle hihallinen unipussi.

Mikäli haluaa käyttää pussia kesällä, on syytä hankkia ohuempi pussi kesää varten, sillä kesällä paksumpi pussi saattaa olla liian lämmin vauvalle. Tämä riippuu kuitenkin siitä, miten lämmintä kesällä on, sillä joskus vauva ei tarvitse lainkaan peittoja tai pusseja. Vastaavasti kylmissä olosuhteissa vauvalla on syytä olla paksumpi ja lämpimämpi pussi.

Vauvan unta helpottava pussi on hyödyksi sekä vauvalle että vanhemmille, sillä pussin sujauttaminen vauvan päälle on erittäin helppoa ja vauva voi vaipua pussissa rauhallisesti unten maille.

Edellinen artikkeliHoitolaukku
Seuraava artikkeliHiekkalaatikko kaivuri