Vauvan hoitolaukku pitää vaipat ja hoitotarvikkeet visusti samassa paikassa, jolloin vahingon sattuessa niitä ei tarvitse hakea syvältä repun pohjalta. Tällaisen laukun pitäisi olla olennainen osa vauvojen vanhempien hoitokalustoa, jotta hoitotarvikkeet voi ottaa helposti mukaan kylään tai reissulle. On tärkeää paneutua siihen, millaisen hoitolaukun hankkii ja mihin tarkoitukseen sitä käyttää.

Miksi tarvitsisit hoitolaukun?

Laukku, joka pitää vauvan hoitotarvikkeet ojossa, helpottaa yksinkertaisesti vanhempien elämää, erityisesti silloin, kun asioiden järjestyksessä pitäminen ei ole oma vahvuus ja sen eteen pitää nähdä enemmän vaivaa. Jos tuntuu siltä, että omatkin tavarat katoavat ja ovat sekaisin jatkuvasti, vauvan tavaroiden järjestäminen voi olla vielä haastavampaa. Laukussa on eri lokerot kaikille eri tarvikkeille ja vaipoille.

Järjestelmällisyyden lisäksi laukku helpottaa vauvan kanssa kyläilyä ja matkustamista, kun laukun voi helposti kantaa mukana vieraiden kotiin tai lentokentän vessaan. Matkustaessa tavarat katoavat herkemmin kuin yleensä, joten hoitolaukussa vaipat varmasti matkustavat visusti mukana. Kylässä on myös mukavampaa, kun tavarat ovat samassa laukussa, jolloin vaipanvaihto sujuu mahdollisimman nopeasti ja mutkattomasti.

Millainen laukku sopii sinulle?

Vauvan hoitotarvikkeille tarkoitettuja laukkuja on monen kokoisia ja moneen tarkoitukseen. Isommat hoitolaukut sopivat pidempiä autoreissuja varten, mutta pienemmät laukut ovat parhaita lentomatkailuun tai ystävien luona kyläilyyn. Keskikokoinen laukku on siis optimivalinta vanhemmalle, joka harrastaa molempia aktiivisesti ja haluaa pitää vauvansa tavarat aina järjestyksessä.

Mitä laukussa kannattaa kantaa mukana?

Kun laukussa pitää mukana kaikki olennaiset tarvikkeet, ei tarvitse huolehtia, että jotain puuttuisi. Laukussa voisi olla vaippojen lisäksi esimerkiksi kosteuspyyhkeitä, nenäliinoja, roskapusseja, eväitä, vaihtovaatteita, varatutteja ja käsidesiä. Lisäksi halutessaan mukaan voi myös ottaa kokoontaitettavan hoitoalustan. Erityisesti vaihtovaatteiden mukana kuljettaminen on olennaista, jos vauvan vaippa vuotaa yli.

Edellinen artikkeliTurvaistuin
Seuraava artikkeliUnipussi