Mario pelit ovat Japanilainen videopelien klassikko, ja Nintendon suosituimpia pelejä. Maailmanlaajuisesti Mario pelejä on myyty yli 184 miljoona kappaletta, ja on nimetty maailman myydyimmäksi peliksi. Mario – pelien päähahmo, on punaiseen ja siniseen pukeutunut Italialainen putkimies, joka tehtävänä on selviytyä pelimaailan eri vaiheista. Peleissä Marion veli Luigi toimii vierailevana hahmona, tai kaksinpelissä toisena hahmovaihtoehtona.

Mario pelien kultti status on auttanut pelejä pysymään suosiossa 1980-luvulta asti. Kaikki haluavat pelata Mario pelejä koska kaikki tuntevat Mario pelit. Sekä lapset että aikuistet. Mario pelit ovat hyvä paikkaa aloittaa videopelien kerääminen, tai jos ei ennen ole videopelejä pelannut. Niiden helppo pelimuoto, nostalginen sekä kehittynyt grafiikka, ovat oiva paikka ensipelaajalle.

Miten eri Mario pelit eroavat toisistaan?

Mario pelien ensipeli on Super Mario, jossa Marion thetävänä on pelastaa prinsessa niemltään Peach. Klassikko pelissä Super Mario Bros, Marion kanssa seikkailee Luigi. Kaksin voimin he seliytyvät eri esteistä ja haasteista matkalla maaliin.

Pelin aikana Mario kerää kolikkoja, kukkia ja syö sieniä, joista jokaisella on eri vaikutus. Esimerkiksi eri sienet antavat Mariolle eri supervoimia. Pienet kilpikonnat ovat Marion vihollisia, jonka takia Marion pitää litistää ne, ettievät ne koske häneen.

Super Mario Kart ralli pelissä eri Nintendo hahmot pelaavat toisiaan vatsaan ralliradalla. Hauska peli joka tehtiin alunperin Nintendo Wii:lle nousi heti pelaajien suosioon.

Uudemmissa Super Smash Brothers peleissä on enemmän Nintendon tunnettuja pelihahmoja, kuten esimerkiksi Zelda, jotka voi valita pelihahmoksi. Super Smash Brothers peleissä pelin ideana on voittaa vastustaja tiputtamalla vastustaja alustalta.

Muita Mario pelejä ovat muunmuassa: Super Mario All-Stars, Yoshi’s Island: Super Mario Advance 3, Super Mario World, New Super Mario Bros: Deluxe. Mutta pelejä on monia muita.

Seuraava artikkeliPokemon pelit