Pokemon pelit ovat konsolipelien klassikko pelejä, sekä suosittuja ympäri maailmaa. Maailmanlaajuisesti pelejä on myyty yli 279 miljoonaa kappaletta, eikä suosio ole lakkaamassa. Japanilaiset pokemon pelit tulivat Eurooppaan ensimmäistä kertaa vuonna 1999, kun pokemon pelit julkaistiin Nintendo Game Boylle. Pokemon olentoja on 700 erinlaista, jotka kaikki elävät pokemon maailmassa. Pelejä on erinlaisia, ja tulevat eri sukupolvissa. Jokaisella sukupolvella ja kategorialla on hiemna eri pokemoneja ja joksus eri pelimuotoja. Pokemon pelejä voi pelata perheen suoremmat seka vanhemmat. Koska pokemon pelit ovat klassikkoja, monelle aikusielle pelit ovat nostalginen asia, ja hauska tapa viettää aikaa oman lapsen kanssa.

Miten pelejä pelataan?

Suurimmassa osassa pokemon peleistä pelaaja ohjaa pokemon kouluttajaa. Kouluttajan tavoitteena on etsiä ja pyydystää pokemoneja, joita hän sen jälkeen voi kouluttaa poekmonit taisteluihin. Tällä tavoin hänesta tulee pokemon mestari. Pokemonit eivät voi kuolla taisteluissa, vaan ideana on pikemminkin nähdä kenellä on vahvin pokemon. Koska pokemoneja on niin monta erinlaista, on tärkeää käyttää oikeaa taktiikkaa. Millä omistä pokemoneista on paras mahdollisuus voittaa vastakkaisen kouluttajan pokemon? Taisteluiden lisäksi peleissä on myös muuta hauskaa tehtävää, kuten turnauksia, kalastus-, kauneus- ja taitokilpailuja. Jos ystävällä on pokemon peli, voi taisteluja pelata heidän kanssaan. Muiden pelaajien kanssa voi myös vaihtaa pokemoneja.

 

Missä Pokemon pelejä voi pelata?

Nykyään pokemon pelejä on saatavilla myös monelle muulla Nintendon peli konsolille, kuten 3DS:lle ja Ninendo Wii U:lle. Pokemoneja voi myös pelata puhelimella käyttäen eri applikaatioita, joista muutama vuosi sitten Pokemon Go:sta tuli erittäin suosittu. Pokemon Go peli vie pelaajat ulos oikeaan maailmaan etsimään virtuaali pokemoneja kaupunkien eri osista. Tällä tavoin kaikki Pokemon Go:n pelaajat pystyvät myös tapaamaan toisensa oikeasti.

Edellinen artikkeliMario pelit
Seuraava artikkeliXbox one pelit