Kun kevät saapuu ja kukat alkavat vihdoin kukkia, sekä lapset että vanhemmat innostuvat puutarhoista ja niissä puuhailusta. Mikäli lapsesi on siis innostunut istuttamaan omia pikku taimiaan, hän tarvitsee myös oman metallisen kastelukannun. Kentien pikku puutarhuri innostuu sen ansiosta kasvien kasvattamisesta entisestään ja pian huomaat, että puutarha on täynnä uusia taimia ja kukkia.

Miksi kastelukannun tulisi olla metallista?

Metalli on erittäin kestävä materiaali, mikä on parempi sekä ympäristölle että lompakollesi, sillä et joudu ostamaan uutta kastelukannua liian usein. Metalli säilyy hyvänä vuosia, kun taas muovi tai muut materiaalit kuluvat ja pehmenevät herkästi varsinkin auringonvalossa. Metallisessa kastelukannussa vesi pysyy myös viileämpänä, eikä se kaadu kovin helposti, sillä metalli on raskaampaa kuin esimerkiksi muovi. Tämä tekee kastelemisen lapselle helpompaa, kun vesi pysyy kannussa, eikä kastele lapsen vaatteita.

Minkälainen kastelukannu on paras?

Metallisia kastelukannuja on monenkokoisia, -värisiä ja –muotoisia, joten on tärkeää valita oikeanlainen kannu. Koska lapsi ei ole vielä kovin vahva ja metalli on raskaampi materiaali, lapselle tarkoitettu kastelukannu on pienempi kuin tavalliset kastelukannut. Kannattaa siis valita pieni kastelukannu, jonka pää on suunniteltu siten, että vesi ei läiky liian helposti. Mikä tulee kastelukannun ulkonäköön, on helpointa valita aivan tavallinen metallinvärinen kastelukannu, jolloin vaarana ei ole se, että maali irtoaa tai muuttaa väriään.

Kastelukannun käyttö

Opeta lapselle, miten kastelukannua käytetään ennen kuin annat hänen käyttää sitä vapaasti. Voit myös vinkata, että hän voi jättää kannun ulos sateen ajaksi, jolloin lapsen ei tarvitse nähdä niin paljoa vaivaa veden kantamiseen ulos asti.

Pikkupuutarhuri todellakin tarvitsee oman kastelukannunsa, jotta hän voi itse kastella puutarhaansa ilman aikuisen apua.

 

Edellinen artikkeliLaivanupotuspeli
Seuraava artikkeliLasten pöytäryhmä