Eikö nukkumaanmeno ole lapsesta jännittävää? Se on kyllä ymmärrettävää, jos leikit on vielä kesken, eikä lapsi vielä malta rauhoittua. Paloautosänky voi olla ratkaisu tähän, varsinkin, jos lapsi on jo valmiiksi kiinnostunut autoista. Tämä saattaa vaikuttaa pieneltä muutokselta aikuisesta, mutta lapselle tällaisessa sängyssä nukahtaminen saattaa olla upea kokemus.

Jännittävämpi nukkumaanmenokokemus

Paloautosänky on täydellinen lapselle, joka rakastaa toimintaa ja autoja, sillä tavallaan lapsen leikki jatkuu nukkumaankin mennessä. Jos lapsen on silti vaikea rauhoittua, koska hän päätyy leikkimään paloautoleikkiä iltaisin, kannattaa kannustaa häntä kuvittelemaan leikki mielessään. Mielikuvat saattavat auttaa lasta rauhoittumaan kirjan lukemisen lisäksi. Myös äänikirjat ovat hyvä vaihtoehto, jos et itse jaksa lukea lapselle.

Helpommat aamut

Nukkumaanmenon helpottumisen lisäksi paloautosänky voi auttaa myös aamuisin, sillä lapsi voi innostua herätessään, kun hän huomaa nukkuvansa näin hienossa sängyssä. Osalle lapsista aikaiset aamut ovat todella hankalia, joten hauskassa sängyssä herääminen voi motivoida lasta heräämään nopeammin. Sänky voi myös muistuttaa edellisen illan paloautoleikeistä, joka tekee lapselle hyvän mielen.

Tekee lapsen onnelliseksi

Erityisesti, jos lapsi on jo valmiiksi kiinnostunut paloautoista tai kenties ilmaissut haluavansa olla palomies tulevaisuudessa, tämä erityinen sänky voi myös tuoda merkitystä lapsen elämään. Aivan kuten aikuisilla on tärkeitä esineitä, joihin he kiintyvät, myös lapsille on tärkeää omistaa leluja ja tavaroita, jotka ovat heille merkityksellisiä. Paloautoista kiinnostuneen lapsen silmät alkavat säihkyä, kun hän näkee tällaisen sängyn ja kuka vanhempi nyt ei haluaisi tehdä lastaan onnelliseksi.

Paloauton näköinen sänky tuo jännitystä nukkumaanmenoon ja aikaisiin aamuihin sekä voi tehdä lapsesi hyvinkin onnelliseksi. Vaikka siis sinulle sängyn muoto ja ulkonäkö voi tuntua merkityksettömältä, sinun lapsellesi se voi kuitenkin olla tärkeää.

Edellinen artikkeliKirjateline
Seuraava artikkeliUniriepu