Etsitkö tapaa päästä kuntoon, johon ei kuulu kotoa lähteminen? Vai eikö sinulla yksinkertaisesti ole aikaa käydä kuntosalilla tai kuntokeskuksessa? Jos näin on, sinulla on onnea! On paljon harjoituksia, joita voit tehdä kotona minimaalisilla laitteilla, jotka voivat auttaa sinua saamaan tai pysymään kunnossa. Tässä artikkelissa keskustelemme parhaista tavoista liikkua kotona ja mitä laitteita tarvitset aloittamiseen. Joten olitpa vasta aloittamassa tai olet kokenut kuntoilija, täällä on jokaiselle jotakin!

Kotona liikkumisen edut

Yksi hienoista asioista kotona liikkumisessa on, että voit tehdä sen omaan tahtiin ja oman aikataulusi mukaan. Jos sinulla on esimerkiksi pieniä lapsia, voit kuntoilla, kun he nukkuvat tai leikkivät. Ja jos teet pitkiä päiviä, voit liikkua aamulla tai illalla, aina kun se on sinulle sopivinta. Lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia esimerkiksi liikenteestä tai pysäköintipaikan löytämisestä. Näin säästät paljon aikaa työmatkoilla, vaihtamisessa, suihkussa harjoittelun jälkeen jne.

Toinen kotona liikkumisen etu on, että voit räätälöidä harjoituksesi oman kuntotasosi mukaan. Jos olet vasta aloittamassa, voit tehdä paljon aloittelijaystävällisiä harjoituksia. Ja jos olet edistyneempi, voit lisätä intensiteettiä saadaksesi sykkeesi todella liikkeelle. Riippumatta siitä, mikä kuntotasosi on, voit löytää tarpeisiisi sopivia harjoituksia.

Tietenkin kotona liikkuminen on ilmaista! Sinun ei tarvitse käyttää rahaa kuntosalijäsenyyteen tai hienoihin kuntosalivaatteisiin.

Mitä laitteita tarvitset?

Yksi hienoista asioista kotona liikkumisessa on, että et tarvitse paljon laitteita aloittaaksesi. Useimpiin harjoituksiin tarvitset vain maton tai pyyhkeen lattian suojaamiseksi. Jos haluat lisätä vastustusta, voit käyttää esimerkiksi keittotölkkejä tai vesipulloja. Tai jos haluat nostaa treeniäsi pykälää ylöspäin, voit sijoittaa joihinkin peruslaitteisiin, kuten käsipainoihin, joogapalloon tai kuntopyörään.

Kuntopyörä on loistava laite. Se on yksi parhaista tavoista harjoitella kestävyyttä ja laihtumista. Voit asettaa intensiteetin ja vain mennä omaan tahtiin. Kuka tietää? Ehkä pidät siitä niin paljon, että alat työskennellä pyörällä! Jos haluat löytää markkinoiden parhaat kuntopyörät, löydät joitain osoitteessa https://vertaatuote.fi/Olet koonneet luettelon parhaista kuntopyöristä käyttäjien arvostelujen ja palautteen perusteella, jotta voit olla varma, että saat vastinetta rahoillesi.

Loppujen lopuksi tärkeintä on, että et tarvitse paljon aloittaaksesi harjoittelun kotona.

Parhaat harjoitukset kotona

Joten, mitkä ovat parhaat harjoitukset tehdä kotona? Se riippuu kuntotavoitteistasi. Jos haluat esimerkiksi laihtua, kannattaa ehkä keskittyä kardioharjoituksiin, kuten juoksu- tai hyppypistokkeihin. Tai jos haluat sävyttää, kannattaa ehkä keskittyä voimaharjoitteluharjoituksiin, kuten punnerruksiin tai kyykkyihin. Riippumatta siitä, mitkä kuntotavoitteesi ovat, on harjoituksia, joita voit tehdä kotona auttaaksesi sinua saavuttamaan ne.

Siinä se on! Nyt kun tiedät kotona harjoittelun edut ja mitä laitteita tarvitset aloittamiseen, miksi et kokeile sitä? Saatat olla yllättynyt siitä, kuinka paljon nautit siitä! Ja ennen kuin huomaatkaan, olet matkalla saavuttamaan kuntotavoitteesi. Kiitos, että luit!

Edellinen artikkeliOta Pyramidi-pasianssin perusteet haltuun
Seuraava artikkeliMiten säästät rahaa lasten leluissa?