Hiekkalaatikkoleikit ovat todella lasten mielipuuhaa ja he rakastavat hiekkakakkujen tekemistä ja hiekkalaatikossa kaivamista. Hiekkalaatikko kaivuri tuo näihin leikkeihin oman kivan lisänsä, sillä käsin tai lapiolla kaivaminen on lapsista haastavaa ja he joutuvat pyytämään aikuiselta apua.

Mitä kaivurilla voi tehdä?

Kaivurilla voi hiekan ihan vain pinoamisen lisäksi kaivaa hiekkalaatikkoon kanaaleita, joihin voi kaataa vettä. Näissä pienissä kanaaleissa voi uittaa kaarna- tai leluveneitä, mikä tekee hiekkalaatikosta paljon jännittävämmän paikan leikkiä. Kanaalissa voi leikkiä veneenuittokisaa, jossa lapset voivat käyttää vain keppejä apunaan veneiden liikuttamiseen.

Hiekan kaivaminen käsin tai pelkällä lapiolla voi olla haastavaa, joten tässä kaivuri tulee lapselle avuksi. Hiekkalaatikko kaivurin avulla voi kasata hiekkaa hienoja hiekkalinnoja tai muita hiekkataideteoksia varten. Lapset voivat käyttää luovuuttaan näiden luomiseen ja koristelemiseen, mutta heidän pitää olla myös valmiina tuhoamaan linna lopulta, jotta muillakin lapsilla on tilaa leikkiä hiekkalaatikossa. Hiekkalinnoihin voi tehdä tunneleita ja ympärille kanaaleita, jolloin voi leikkiä kaikenlaisia leikkejä, joissa on mukana veneitä ja muita leluja, jotka asuvat hiekkalinnassa.

Miksi kaivuri on lapsille hyödyllinen?

Käsin tai lapiolla kaivaminen ei ole lapsille helppoa, eikä ole kiva kysyä aikuiselta apua, sillä silloin leikki saattaa keskeytyä. Kaivurin avulla lapset voivat leikkiä hiekkalaatikossa itsenäisemmin ja oppia myös hienomotorisia taitoja ja keskittymiskykyä, sillä hiekan pinoaminen kaivurin avulla ei ole aivan helppoa. Lisäksi kaivuri helpottaa pinoamaan isomman määrän hiekkaa esimerkiksi hiekkalinnoja varten lyhyemmässä ajassa, jolloin jää enemmän aikaa rakentamiseen ja leikkiin. Lapsille on nimenomaan tärkeää, että itse leikkiin jää paljon aikaa, vaikka hiekkateosten rakentaminen on myös hauskaa.

Jos siis lapsesi rakastaa hiekkalaatikkoleikkejä ja varsinkin hiekkalinnojen ja kanaalien tekemistä hiekkalaatikossa, hiekkalaatikko kaivuri tulee tuomaan hänelle iloa.

Edellinen artikkeliVäripeli
Seuraava artikkeliNeuvolakorttikotelo